Helgen
ROMA - 12 mars
Redan inne i mitten på mars, tiden springer iväg. Vi lägger bakom oss en helt fantastisk helg på många sätt, inte minst för maten. I lördags var jag o Salvatore iväg till marknaden o inhandlade kronärtskockor för att göra "carciofi alla Romana". Det slutade med att vi hade med oss halva marknaden med hem i hans lilla Fiat Punto, allt ifrån färskt kött till kakor. Bland annat sprang vi på ett ställe med färska, hemgjorda ravioli med "speck" (ungefär bacon, men finare kött) och radicchio inuti.
Vi köpte tolv stycken som gick på nästan 10 €, men tillagade kokta sedan med smält smör, salvia och parmiggiano så kändes de där slantarna ganska välinvesterade. Mamma mia, Salvatore var helt uppe i dagen och helgen kunde inte börja på ett bättre sätt.
Som secondo på lördagslunchen stekte jag på två korvar, färska även de från marknaden med något högre köttprocent än vad Scans och Lithells grillkorvar brukar inneha.
Igår var vi iväg till en av Micheles vän från universitetstiden, även där blev det en kalaslunch med kronärtskockorna som vi förberett och även jordgubbar som redan börjat mogna ut till efterrätt. Lägg till på det även en risotto och äppeltårta och ni förstår vilken festmåltid….Solen fortsätter skina och livet är gott ibland.