En festmåltid utan dess like
SALERNO – Lunedi, 5 ottobre
Jag måste bara berätta om festmåltiden igår i familjen. Det var Francescos namnsdag, så naturligtvis skulle detta firas. Vid 14-tiden började det dukas fram på bordet. Försök att hänga med nu, för det var mycket vi käkade. Alltid pasta först, igår var det lumparfavoriten ravioli till första måltid. Dock inte på burk, som jag hört att de ökända historierna från lumpen brukar vara. Raviolin smakade mycket bra, likaså gjorde potatisen och köttet som serverades efter. Efter köttet var det dags för lite grönsaker. Melanzana och paprika som var fylld med massa smått och gott, typ bär och lite grönsaker. När vi var klara med grönsakerna började det dukas fram närproducerad honungsmelon som var fantastisk. Sist men inte minst kom också en stor tårta. Denna tårta smakar nästan som sockerkaka, fast mycket sötare och mer godsaker i. Till detta äter man bullar fyllda med vaniljsås. Sedan naturligtvis kaffe på detta, puh. Jag har nog aldrig varit så mätt som igår efter käket. Men sedan på kvällen när det kom andra gäster skulle vi naturligtvis äta igen, men inte riktigt lika mycket. Tiramisu serverades tillsammans med den stora tårtan på kvällskvisten, detta var en underbar mix av efterrätt. Nu kilar jag ut i solen (ca 28 grader idag) en stund, vi hörs mercoledi.
Johan
Jag måste bara berätta om festmåltiden igår i familjen. Det var Francescos namnsdag, så naturligtvis skulle detta firas. Vid 14-tiden började det dukas fram på bordet. Försök att hänga med nu, för det var mycket vi käkade. Alltid pasta först, igår var det lumparfavoriten ravioli till första måltid. Dock inte på burk, som jag hört att de ökända historierna från lumpen brukar vara. Raviolin smakade mycket bra, likaså gjorde potatisen och köttet som serverades efter. Efter köttet var det dags för lite grönsaker. Melanzana och paprika som var fylld med massa smått och gott, typ bär och lite grönsaker. När vi var klara med grönsakerna började det dukas fram närproducerad honungsmelon som var fantastisk. Sist men inte minst kom också en stor tårta. Denna tårta smakar nästan som sockerkaka, fast mycket sötare och mer godsaker i. Till detta äter man bullar fyllda med vaniljsås. Sedan naturligtvis kaffe på detta, puh. Jag har nog aldrig varit så mätt som igår efter käket. Men sedan på kvällen när det kom andra gäster skulle vi naturligtvis äta igen, men inte riktigt lika mycket. Tiramisu serverades tillsammans med den stora tårtan på kvällskvisten, detta var en underbar mix av efterrätt. Nu kilar jag ut i solen (ca 28 grader idag) en stund, vi hörs mercoledi.
Johan
Kommentarer
Trackback