Pasta med musslor, och inga stekta gröna tomater

Ciao.
Det underbara vädret fortsätter att hålla i sig. Sol och värme har det nu varit i snart en vecka. Livet här i Salerno rullar på som vanligt. Skolan går bra, jag lär mig fort. För var dag som går blir maten godare, och min magsäck börjar vänja sig vid gigantiska portioner. Något som är väldigt vanligt att äta här nere är "la melanzana".
Det tog ett tag innan jag förstod vad det var som serverades, men efter att ha gjort en check med mina kamrater här på skolan kom vi fram till att en Melanzana är en Aubergine, en frukt/grönsak jag aldrig ätit i Sverige.

Den smakar rätt bra, och det skulle dessutom inte vara populärt att tacka nej till husets egenproducerade godsaker.
Igår serverades det en kanongod insalata da pomodori, tomater med basilica, olja, salt och oregano, mums.
I måndags åt vi en fantastisk pasta med musslor till. Naturligtvis är musslorna inte rensade, utan bara kokta i en buljong. Detta medför ett slamrande vid bordet av musselskalen som far mellan coltello och forchietta (kniv och gaffel). Pastan var otroligt god, eller molto buono som man också kan säga. Ikväll väntar en Bruschetta till förrät, sedan vet man aldrig vad som dyker upp på tallriken. Det enda man kan vänta sig är att man blir mätt.

A venerdi

Johan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0